A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів "Варвинський ліцей №2" Варвинської селищної ради Прилуцького району Чернігівської області

Новини

Дата: від до Скинути

Баскетбольний турнір

17 травня в Прилуцькому гуманітарно-педагогічному фаховому коледжі імені І.Франка відбувся турнір із баскетболу серед хлопців, присвячений Дню Захисників України. Участь у турнірі узяли команди м. Прилуки, Линовицької ОТГ та КЗЗСО І-ІІІ ст. "Варвинський ліцей №2 ". За підсумками змагань перемогу здобула команда нашого ліцею, 2 місце посіла команда Линовицької ОТГ, а 3- місце- м. Прилуки. Результати ігор: Варва-Прилуки 25:10, Варва-Линовиця 22:10, Линовиця-Прилуки 12:6. Усі команди були нагороджені солодкими призами, медалями, грамотами. Учасники були задоволені організацієюі проведенням змагань. Пишаємося спортивними здобутками наших ліцеїстів!

10:16 18.05.2023

День вишиванки

День української вишиванки не має постійної дати - щорічно він відзначається в третій тиждень травня. В 2023 році День вишиванки припадає на 18 травня. Українська вишита сорочка - це не просто елемент гардеробу, а й потужний оберіг. З давніх-давен слов'яни використовували льон і конопляне полотно, червоні і чорні нитки. Також мало значення і те, для кого шиється сорочка - для дівчинки, хлопчика, жінки або чоловіка, а може бути, для воїнів. Історики стверджують, що українці споконвіку вишивали такі сорочки, "зачаровуючи" їх на здоров'я, удачу або любов. Під час створення вишиванки важливо враховувати значення орнаменту:

09:10 18.05.2023

Володимирові Ворошову присвячуємо...

Уже рік минув, як ворожа куля відібрала життя у Володі Ворошова. Сьогодні здобувачі освіти 8-11 класів вшанували пам'ять Героя- випускника нашого закладу хвилиною мовчання та поклали квіти на місце його останнього спочинку. Низький уклін тобі, друже. Тепер ти янгол...

13:00 17.05.2023

Тематичний тиждень

Наприкінці навчального року, втомившись від щоденної рутини, здобувачі освіти пропонують самовиразитись. З 22 травня по 26 травня у нашому закладі пройде тематичний тиждень.

13:39 16.05.2023

Джерело географічних знань – шлях до збереження природи й довкілля світу

Географічна освіта є не тільки джерелом нових відомостей про Землю, а й основою для формування світогляду, виховання дбайливих господарів, любові до рідного краю, набуття умінь і навичок адаптації до навколишнього середовища. З кожним роком географічні науки розширюють сферу свого дослідження. Сучасні географи вирішують складні наукові та практичні завдання, вивчають взаємозв’язки природи й суспільства заради збереження сприятливих умов життя на Землі. Недарма видатний італійський винахідник і художник Леонардо да Вінчі зазначав: «Пізнання країн світу – прикраса і пожива людського розуму».

17:50 15.05.2023

Зателефонуй мамі...

У зрілому віці чи юні для батьків ми лишаємось дітьми. Вони завжди нам раді. Тож телефонуйте батькам, коли немає змоги їх побачити.

15:48 12.05.2023

Добро починається з тебе

Що таке добро? Для однієї людини — це посмішка, подарована перехожим. Для іншої — п’ять гривень, сплачені на касі незнайомою людиною, коли не вистачило грошей на хлібину. Третя вважає за краще надати другові добру пораду. Доброта може виражатися по-різному. Головне, що вона несе позитивний результат і дарується тільки від чистого серця. Невипадково говорять: «Доброта врятує світ!»  Переконані у цьому і шестикласники, які разом із класними керівниками Тетяною Володимирівною Луценко та Вікторією Олексіївною Бондаренко були учасниками святкового дійства «Добро починається з тебе» й отримали задоволення та безліч яскравих емоцій. Учні та вчителі надзвичайно вдячні за музичний супровід дійства Желібі Сергію Володимировичу.

14:47 12.05.2023

Юні знавці фізики – науковий потенціал України

Фізика – найзагальніша наука про природу, інструмент, завдяки якому людство пізнає навколишній світ. Всі природничі й технічні науки своїми здобутками завдячують фізиці, адже всі вони використовують різні фізичні явища, фізичні методи дослідження. Участь у Всеукраїнських  учнівських олімпіадах – це потужна мотивація розвитку обдарованої особистості.

12:31 12.05.2023

Всеукраїнська онлайн-руханка

10 травня о 10:05 разом із Kateryna Biloruska Foundation та «Книга рекордів України» учні нашого закладу освіти долучилися до наймасштабнішої Всеукраїнської руханки онлайн.

10:05 10.05.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень