A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів "Варвинський ліцей №2" Варвинської селищної ради Прилуцького району Чернігівської області

Новини

Дата: від до Скинути

Міжнародний день пам'яті Чорнобильської катастрофи

26 квітня виповнюється 38 років із дня аварії на Чорнобильській АЕС, яка стала однією з найстрашніших катастроф за всю історію ядерної енергетики. Аварія забрала життя сотень людей і завдала непоправної шкоди екології. З того часу в цю дату в Україні щороку вшановують усіх людей, хто загинув чи постраждав від цієї катастрофи: персонал  ЧАЕС, пожежників, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, які брали участь у ліквідації наслідків аварії. Процес осмислення того, що відбулося в Чорнобилі у 1986-му  триває. Памʼять і розуміння важливі не тільки для України, а й для всього світу. З 2017 року документи Національного архівного фонду, які стосуються аварії на Чорнобильській АЕС, включені до міжнародного реєстру програми ЮНЕСКО «Памʼять світу».

10:00 26.04.2024

Всеукраїнський день психолога

23 квітня - Всеукраїнський день психолога в Україні. Цей день в Україні почали святкувати з 2004 року, ініціювала це свято Національна асоціація практичних психологів та соціальних працівників України. Український психолог Г. С. Костюк  зробив величезний внесок у розвиток психологічної науки та освіти в Україні. Психологія - це прикладна й академічна наука, що вивчає поведінку, психіку і психічні процеси людини. Спеціалісти психологи широко затребувані в суспільстві: вони працюють у сфері освіти, медицині, органах правопорядку, екстреній службі порятунку, бізнесі та інших галузях, оскільки рішення психологічних проблем людини вважається базовим у процесі її особистісного становлення.

10:46 23.04.2024

Примножуємо багатство природи

Учні нашого закладу долучилися до відзначення Дня довкілля та Всесвітнього дня Землі, поповнивши подвір'я школи саджанцями сосни, бо молодь несе відповідальність за збереження й відтворення природи. Тому зберігаймо, охороняймо, примножуймо багатство флори, а вона віддячить нам чистим повітрям і тінистими галявинами.

15:07 22.04.2024

Віталій Доценко - підкорювач географічного Олімпу!

У місті Луцьку від 01 до 04 квітня 2024 року відбувся ІV етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з географії. Для участі у змаганні на Волинь прибули 138 учнів 8-11 класів з усіх областей та столиці України. У складі команди,яка представляла Чернігівську область, був учень 10-Б класу Доценко Віталій. Олімпіада проводилася на базі Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні. Під час урочистих заходів з нагоди відкриття олімпіади учасників вітали представники місцевих органів влади, оргкомітету та журі олімпіади.  Знання олімпійців оцінювали члени журі, у складі якого – знані науковці, викладачі та педагоги провідних закладів вищої освіти України під керівництвом Сергія Запотоцького, декана географічного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка, професора, доктора географічних наук. Під час екскурсій учні відвідали історичні пам’ятки міста Луцька. Перебування на Волині було цікавим та змістовним, сповненим щирим спілкуванням та новими знайомствами. Щирі вітання учаснику та наставнику Приліпко Т.А. за багаторічну плідну співпрацю! Бажаємо всім міцного здоров’я,  нових творчих досягнень та звершень!

10:06 19.04.2024

Підтримуємо народні традиції

Підтримка народних традицій - важлива складова сучасного життя. Скоро Великдень і саме час для виготовлення писанок.  Цікавий майстер-клас української письменниці, поетеси та художниці Олени Грицюк, яка є членом національної спілки архітекторів України та об’єднання художників Чернігівщини «Деснянська палітра», відвідали діти нашого закладу. Дізнались багато нового зі світу писанкарства, створили власні художні витвори.  Дякуємо за чудовий досвід!

16:56 18.04.2024

За чисте довкілля - 2024

Всеукраїнська акція "За чисте довкілля - 2024" об'єднала всіх учасників освітнього процесу в  ході проведення Дня благоустрою. Теплий сонячний день, помірна фізична активність, атмосфера співпраці забезпечили чудовим настроєм, позитивними емоціями дітей та дорослих. А подвір'я закладу стало ще привабливішим!

15:15 09.04.2024

7 квітня - Всесвітній день здоров'я

Здоров'я людини залежить від різних чинників. І одним із них є відмова від шкідливих звичок. Тому сьогодні завідувачка Варвинського відділення ДУ "Чернігівський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України" Науменко Алла Володимирівна та семикласники досліджували вплив тютюнопаління, вживання спирних напоїв на організм підлітка. Разом дійшли висновку, що здоров'я - найбільша цінність і його потрібно берегти. 

15:12 08.04.2024

Творча особистість

Кожна людина - неординарна особистість. Ми маємо улюблені речі, по-різному сприймаємо навколишній світ, проводимо час за цікавими заняттями. Щодня розвиваємось і вдосконалюємося, прагнемо здійснення мрій. Учні нашого закладу освіти - талановиті в різних напрямках діяльності. Реалізація проєкту "Творча особистість" допомагає виявити і сприяти розвитку талантів. Тож не зупиняймось на досягнутому, йдемо до нових вершин!

16:39 04.04.2024

Міжнародний день дитячої книги

Щороку 2 квітня уся всесвітня спільнота відзначає Міжнародний день дитячої книги (International Children’s Book Day). Це свято привертає увагу до надзвичайної важливості книжки в житті юних читачів. Адже саме вона відкриває двері у великий та незнайомий світ, знайомить з невідомими раніше істотами, розкриває таємниці життя, сприяє становленню особистості. Це свято книги, дитинства та магії казки. Свято вирішили відзначати 2 квітня, адже в цей день народився автор улюблених дитячих казок – Ганс Крістіан Андерсен. З моменту заснування в 1967 році Міжнародною радою  книг для юнацтва (International Board on Books for Young People, IBBY) цей день присвячений прищепленню любові до читання наймолодшим членам нашої світової спільноти та підкресленню важливості дитячої літератури.

08:36 02.04.2024

Зоокалейдоскоп "Усе про друзів - наших птахів"

1 квітня - Міжнародний день птахів. Тому зоокалейдоскоп «Усе про друзів - наших птахів», який провела Надія Андріївна Шукай для учнів 5 - 7 класів, був актуальним і цікавим. Учні підготували цікаву інформацію про птахів своєї місцевості, розповідали легенди, відгадували загадки, давали відповіді на запитання вікторини. Учні дійшли висновку, що найгарніший куточок природи має бути заселений птахами, без них краса навколишнього світу буде неповною.

10:14 01.04.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень