A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів "Варвинський ліцей №2" Варвинської селищної ради Прилуцького району Чернігівської області

Новини

Дата: від до Скинути

День Гідності та Свободи

Дев’ять років тому тисячі людей вийшли на головну площу країни з вимогою продовжити курс на вступ у Євросоюз. Так почалася революція… Революція Гідності, що переросла в священну війну за нашу свободу! Україна – це територія гідності й свободи. Шукаючи Європу, ми знайшли Україну. Віримо в світле майбутнє нашої країни та дякуємо її захисникам!

15:55 21.11.2023

Безпека руху-запорука життя

Кожен із нас щодня долає певну відстань. Одні люди – на транспортних засобах, інші  - пішки. Та всі ми щодня неодноразово є учасниками дорожнього руху. З 13 по 19 листопада 2023 року в Україні проходив другий етап Всеукраїнського Тижня безпеки дорожнього руху. Тож і шестикласники нашого закладу освіти були учасниками інтелектуально-розважальної гри «Безпека на дорозі – безпека життя». Цікаві конкурси, активність та емоційність учасників команд і вболівальників, музичний супровід дійства та дискотека по завершенню сприяли відпочинку дітей, а незалежне компетентне журі за участі медичної сестри закладу Ірини Миколаївни Кальченко, поліцейського офіцера громади Олексія Володимировича Бойка та вчителя основ здоров'я і географії Тетяни Андріївни Приліпко визначило перемогу команди «Пішоходи» 6-Б класу. Наше життя та здоров’я – це наша відповідальність! 

17:58 17.11.2023

Всеукраїнський тиждень діабету

В останні роки увагу всього світу зосереджено на питаннях діагностики та запобігання цукровому діабету. Це нестримно зростаюча епідемія, у зоні ризику якої є люди: з надлишковою вагою; 45 років і старші; ті, що мають сімейний анамнез діабету чи серцевих захворювань, високий кров’яний тиск, ведуть малорухливий спосіб життя. Тому спеціалістами Варвинського відділення ДУ "Чернігівський ОЦКПХ МОЗ" спільно з фахівцями  КНП "Варвинський  ЦПМСД" проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу з педагогічним і учнівським колективами закладу, визначено всім охочим рівень цукру в крові. Будьмо завжди здорові!

08:37 17.11.2023

Наш внесок у Перемогу!

Підтримка захисникам завжди потрібна! Тож допомагаємо, не зупиняємось! До волонтерського пункту "Сильні волею" цього разу учнівський та педагогічний колективи передали: 30 утеплювачів для сидіння, 110 шт. спідньої білизни, виготовлених учителями та небайдужими варвинцями у волонтерській швейній майстерні закладу, п'ятиметрову зимову маскувальну сітку, яку сплели здобувачі освіти та працівники школи. Також учнями 8-Б класу з учителем трудового навчання та технологій Валентиною Анатоліївною П'ятницею вкотре надано допомогу волонтерам у обробці овочів для сушіння та фасування спецій для супових чи борщових наборів. Разом до Перемоги!

17:56 08.11.2023

Допомога "Сильним Волею"

Мільйони українців щодня наближають перемогу України. Серед них також діти та підлітки, які були змушені подорослішати раніше. І хоча війна щодня забирає хвилини безтурботного дитинства, вони заходять у собі сили для надзвичайних вчинків. Під час осінніх канікул учні 8-А класу з класним керівником Бурляй Світланою Володимирівною відвідали волонтерів БО "СИЛЬНІ ВОЛЕЮ". Діти обробили овочі: підготували картоплю до подальшого сушіння, нашинкували капусту, порізали зелень та нафасували 3 л супів із макаронами (30 шт), 5 л супів із пшоном (20 шт) . 

13:28 02.11.2023

Перемога в першому етапі проєкту "Абетка польського класу в Україні"

З 27 по 29 жовтня за ініціативи фонду Свобода і Демократія, пріоритетом якого є надання вчителям польської мови на Сході відповідних інструментів для ефективної підтримки розвитку дітей і молоді, було організовано методичну конференцію проєкту «Абетка польського класу в Україні. Програма Підтримка дітей і молоді польської спільноти та поляків, що проживають за межами Польщі 2023». Заступник директора з навчально-виховної роботи Бойко Валентина Дмитрівна та вчитель польської мови Никоненко Тамара Петрівна взяли участь у конференції, на якій було розглянуто інноваційні методи навчання з акцентом на залученні учнів до свідомої участі в освітньому процесі, а також способи та принципи організації простору в навчанні. Інститут розвитку польської мови ім. св. Максиміліана Марії Кольбе співфінансував конференцію з коштів Міністра освіти та науки Республіки Польща. Під час конференції укладено Угоду про співпрацю та одержано грант на оснащення класу польської мови в навчально-промоційні матеріали в рамках проєкту. Вчитель польської мови Никоненко Т.П. одержала книги польською мовою та настільні ігри для дітей (plansza_informacyjna_2_2023).

11:50 01.11.2023

Активні осінні канікули...

Канікули -чудова пора! Це час для відпочинку, пустощів, ігор, спілкування з друзями. Його можна провести з користю: отримати нові враження,  емоції, побувати у нових для себе місцях. Саме з такою ідеєю учні 5-А класу разом зі своїм класним керівником Небрат Наталією Валеріївною та батьківським активом класу спланували канікули.

11:08 31.10.2023

День гарбуза у 1-А

Україну важко уявити без гарбузів, тож не даремно визначено й відзначення Дня гарбуза. Це 26 жовтня. Гарбуз можна сміливо назвати одним із атрибутів осені, тому Ірина Миколаївна Хоменко, класний керіник 1-А класу, облаштувала у класі гарбузові локації. Для проведення уроків підібрала різні "гарбузові" завдання з математики та мистецтва. На завершення дітки взяли участь у конкурсній програмі та поласували смачними гостинцями. "День гарбуза" у 1-А класі пройшов як справжнє осіннє свято.

15:58 27.10.2023

Ярмарок ДоброТи - 2023

Останній день перед канікулами... Для дітей він завжди особливий. А щасливий відпочинок під час канікул можливий завдяки воїнам ЗСУ. Тож кошти, виручені під час Ярмарку ДоброТи, який діти, за підтримки батьків і вчителів, провели у закладі, будуть передані на потреби наших Захисників. А сума виявилася не маленькою: 28933,5 грн. Та й емоції теж зашкалювали! Плануємо наступні кроки до наближення Перемоги! Все буде Україна! 

15:44 27.10.2023

Мова - у серці народу

Слова росли із ґрунту, мов жита. Добірним зерном колосилась мова. Вона як хліб. Вона свята. І кров’ю предків тяжко пурпурова. (Ліна Костенко)

12:15 27.10.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень