A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів "Варвинський ліцей №2" Варвинської селищної ради Прилуцького району Чернігівської області

Юні знавці фізики – науковий потенціал України

Дата: 12.05.2023 13:06
Кількість переглядів: 40

Фізика – найзагальніша наука про природу, інструмент, завдяки якому людство пізнає навколишній світ. Всі природничі й технічні науки своїми здобутками завдячують фізиці, адже всі вони використовують різні фізичні явища, фізичні методи дослідження. Участь у Всеукраїнських  учнівських олімпіадах – це потужна мотивація розвитку обдарованої особистості.

Фото без опису21 січня 2023 року проведено ІІІ (обласний) етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з фізики.

Фото без опису

Найвищий рівень знань серед учнів дев’ятих класів продемонстрував Віталій Доценко, учень Комунального закладу загальної середньої освіти I–III ступенів «Варвинський ліцей № 2» Варвинської селищної ради, додавши до своїх здобутків диплом І ступеня обласного етапу олімпіади. За словами Віталія, мета його участі в олімпіадах – випробувати власні сили та порівняти свій рівень знань зі знаннями інших учнів. Також це стимул і спосіб дізнатися більше, працювати над собою. Віталій цікавиться як влаштований світ, тому й вивчає природничі науки. Надає перевагу активному відпочинку: займається спортом, любить проводити час на природі. Учень прагне бути відкритим для всього нового, наполегливим у досягненні мети, не боячись невдач. У цьому навчальному році він також брав участь у ІІІ етапі Всеукраїнської олімпіади з географії, де здобув диплом І ступеня. Віталій щиро вдячний своїм педагогам, які допомагають йому досягнути таких високих результатів.

Талановиті учні – унікальні і вразливі, тому потребують особливої підтримки. І, як завжди, головним є пошук індивідуального підходу до кожного учня, з вираженою неповторністю, оригінальністю та незалежністю. Справа учня – бажати, шукати, знаходити; справа педагога – зробити знання доступними, зародити бажання вчитися, вказати на засоби досягнення мети.

Саме така співпраця є між Віталієм Доценком і його вчителем Віктором Олексійовичем. Любов до своєї професії – якість, без якої не може себе уявити Віктор Олексійович Пронь. Складовими цієї якості є добросовісність і самовідданість, радість від досягнутих результатів, постійно зростаюча вимогливість до себе, до своєї «педагогічної кваліфікації». Ефективне використання сучасних інноваційних технологій, можливості інтернету, забезпечують високу результативність на уроці. Великого значення вчитель надає текстовим задачам, що сприяє розвитку логічного мислення  учнів  та наочно ілюструє практичне застосування знань з використанням інформаційних технологій. Допомагає учням знаходити раціональні способи розв’язання задач та їх обґрунтування, широко використовує міжпредметні зв’язки. Розробки його уроків із фізики опубліковані на сайті «Методичний портал», «Всеосвіта».

В основу роботи з обдарованою молоддю покладено творчу співпрацю учителя та учня, організацію навчання на основі особистої зацікавленості дитини, її  індивідуальних інтересів та здібностей.

Вітаємо юних фізиків, бажаємо й надалі зростати інтелектуально та творчо, відкриваючи нові грані наук!

Висловлюємо щиру вдячність їхнім наставникам та зичимо міцного здоров’я й успіхів!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень