A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів "Варвинський ліцей №2" Варвинської селищної ради Прилуцького району Чернігівської області

Вивчення іноземних мов сьогодні – ключ до успіху завтра

Дата: 09.05.2023 09:41
Кількість переглядів: 19

Знання однієї мови дозволяє ввійти в коридор життя, знання двох мов – відкриває вам усі двері у цьому коридорі.

Френк Сміт, канадський психолінгвіст

Чи потрібно вивчати іноземні мови? Риторичне питання, відповідь – «так». Спілкуватися іноземними мовами в сучасному полікультурному світі, послуговуватися ними для задоволення професійних потреб є вимогою сьогодення. Чільне місце в формуванні особистості, яка володіє іноземною мовою, посідає школа. Спектр іншомовної шкільної освіти Чернігівської області складається з англійської, німецької, французької, польської та іспанської мов, які вивчаються як перша та друга іноземна мова. 

Юліана Кардаш, учениця 11 класу Комунального закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів «Варвинський ліцей № 2» Варвинської селищної ради Прилуцького району Чернігівської області, переможець ІІІ (обласного) етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з англійської мови.

– Юліано, ти декілька років поспіль ставала переможцем обласного етапу, це була твоя мрія – перемогти?

– Моя дитяча мрія – опанувати та знати досконало англійську мову, бо це одна з найпоширеніших мов світу, яка давно має статус міжнародної.

– Хто допомагає тобі втілювати цю мрію в життя?

  •  Із перших кроків зі мною Никоненко Тамара Петрівна, учитель англійської мови. Вона не тільки навчає розуміти текст та пояснює тонкощі англійської граматики, а й зацікавлює мене цим предметом, щоразу пропонуючи мені нові різнопланові матеріали. Саме Тамара Петрівна мотивувала мене взяти участь у предметній олімпіаді.

– Отже, тобі вистачає тих знань, які ти отримуєш на уроках англійської мови?

Опанування шкільного курсу англійської мови недостатньо для ґрунтовного рівня володіння мовою. Протягом 9 та 10 класу я навчалася в українській онлайн-школі STUDY.UA з англійською мовою викладання. На другому році навчання була зарахована до американської онлайн-школи The Keystone School на курс «AP(R) Environmental Science» («Наука про довкілля»). Це мультидисциплінарний предмет, що поєднував науки природничого циклу (хімія, фізика, біологія та екологія) із деякими дисциплінами гуманітарного (економіка, політика). Навчальний курс сформував мою компетентність у сфері екології та вирішенні глобальних проблем у цій галузі. Я успішно завершила перший семестр, свідченням чого є сертифікат.

– Ти вже визначилася чи пов’язувати своє життя з англійською мовою?

– Наразі  систематично працюю з тестами ЗНО й готуюся до НМТ-2023 із англійської мови. Я ще не цілком визначилася у своєму виборі, проте розглядаю варіант стати викладачем англійської мови. Англійська мова стала сенсом мого життя і моїм хобі.

За кожним прізвищем учня чи учениці стоїть кропітка, щоденна праця вчителя.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень