A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів "Варвинський ліцей №2" Варвинської селищної ради Прилуцького району Чернігівської області

Бібліотека

Дата: від до Скинути

Посвята в читачі

Людина, яка любить і вміє читати, має багато розумних, добрих, вірних друзів. Книги також можна назвати друзями! З ними вона зустрічається ще в дитинстві та не розлучається до старості. З метою виховання любові до книжки й розвитку інтересу до читання в  бібліотеці  нашого закладу  відбулась посвята другокласників у читачі. Діти, разом із бібліотекарем, пригадали правила поводження з книгою. Кожен учень отримав «Пам'ятку читача» (правила поводження з книжкою). Бібліотекар провела екскурсію по книжковому Читаймісті, яке зветься Бібліотекою, познайомила дітей із жителями цього міста – книгами. Школярі зобов’язалися бути активними читачами бібліотеки, цінувати, берегти та своєчасно повертати книги.

13:07 04.10.2023

День вишиванки

День української вишиванки не має постійної дати - щорічно він відзначається в третій тиждень травня. В 2023 році День вишиванки припадає на 18 травня. Українська вишита сорочка - це не просто елемент гардеробу, а й потужний оберіг. З давніх-давен слов'яни використовували льон і конопляне полотно, червоні і чорні нитки. Також мало значення і те, для кого шиється сорочка - для дівчинки, хлопчика, жінки або чоловіка, а може бути, для воїнів. Історики стверджують, що українці споконвіку вишивали такі сорочки, "зачаровуючи" їх на здоров'я, удачу або любов. Під час створення вишиванки важливо враховувати значення орнаменту:

08:54 18.05.2023

8 травня – День пам’яті та перемоги над нацизмом

8 травня – День пам’яті та перемоги над нацизмом. Сумна і важлива дата, яка має нагадати всім нам про необхідність збереження миру на планеті та недопустимість збройних конфліктів. Тож цього дня у класних колективах і бібліотеці закладу освіти проведено тематичні заходи, адже варто пам'ятати минуле заради майбутнього.

10:03 09.05.2023

День пам’яті Чорнобильської трагедії

Чорнобильська катастрофа – екологічно-соціальна катастрофа, спричинена вибухом і подальшим руйнуванням четвертого енергоблоку Чорнобильської атомної електростанції в ніч на 26 квітня 1986 року, розташованої на території України. Руйнування мало вибуховий характер, реактор був повністю зруйнований і в довкілля було викинуто велику кількість радіоактивних речовин.

10:10 26.04.2023

О, мово рідна, українська! В тобі історія і слава!

Міжнародний день рідної мови – свято, яке нагадує про право кожного розмовляти рідною мовою у своїй країні. Головна його мета – показати важливість та підтримати самобутність кожної окремої мови світу. Адже недаремно кажуть, що без мови нація помирає, тому що в ній міститься культура і історія цілої держави. В ці важкі часи українцям як ніколи важливо підтримувати свою рідну мову словом, віршем, піснею.

13:09 21.02.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень